Home Agenda Bunkerdag

Bunkerdag

               datum: 03-06
tijd: 10:00
locatie: Stelling 34 en 46

Op 3 juni 2023 is het weer Bunkerdag. Langs de hele Nederlandse kust zijn honderden bunkers geopend voor het publiek. Met één ticket kon je overal terecht en je eigen programma samenstellen.


Zowel stelling 34 als stelling 46 is geopend voor het publiek en tussen de stellingen vaart ieder half uur een pendeldienst over delen van de oude tankgracht (ticket € 3,-). De bunkerdag is tevens de enige dag in het jaar dat Stelling 34 toegankelijk is vanaf de weg in plaats van het water.

De pendeldienst vaart over oude delen van de tankgracht tussen Stelling 34 en Stelling 46

Belangrijkste informatie

Kaarten voor de bunkerdag zijn te koop bij beide stellingen. U kunt pinnen of contant betalen.
Volwassen (13+): € 7,50 
Kinderen (4-12 jaar): € 4,- 
Kinderen (0-3 jaar): Gratis 
Veteranen: Gratis op vertoon van de Veteranenpas 
Pendeldienst over de tankgracht: € 3,-

U kiest deze dag zelf bij welke stelling uw bezoek begint. Voor Stelling 34 arriveert u aan de maasdijk 201 in ‘s-Gravenzande waar u in de berm kunt parkeren. Voor Stelling 46 navigeert u naar dijckerwaal 20 in ‘s-Gravenzande waar u kunt parkeren bij de Waalcampus.

EXPOSITIE ontwerpwedstrijd

‘EEN BUNKER IN JE TUIN, WAT DOE JIJ ERMEE?’

Deze vraag stelde we aan zo’n 150 leerlingen die deelnamen aan ons scholenprogramma. Voor het antwoord gingen de leerlingen op bunkerexpeditie in onze stellingen.

Tussen de bunkers werden de leerlingen door middel van foto- en tekenopdrachten uitgedaagd om anders naar bunkers en hun eigen leefomgeving te kijken. Eenmaal terug in de klas begon onder leiding van De Ontwerpjuf Kimberley Schuurbiers de ontwerpwedstrijd onder het motto: ‘Een bunker in je tuin, wat doe jij ermee?’. 

Tijdens Bunkerdag mag je in Stelling 46 stemmen op je favoriete ontwerp voor de publieksprijs. Ook kunnen kinderen zelf ter plekke een ontwerp maken. Hiervoor hebben we speciale ontwerpdossiers klaarstaan. 

Volledige agenda: