Home Agenda Open Stelling

Open Stelling

               datum: 14-05
tijd: 10:00
locatie: Stelling 46 en 34

In 2022 staan we stil bij (meer dan) 75 jaar vrijheid met ons project ‘Breekbaar Landschap‘ en het programma ‘Open Stelling’. Acht zaterdagen zijn Stelling 46 en Stelling 34 open voor het publiek en verbonden met een pendeldienst over het water. Er wordt gevaren over de voormalige buitenste tankgracht van de Vesting Hoek van Holland met een zogeheten ‘Westlander’. Met dit type boot werden vroeger tuinbouwproducten verscheept van de tuinderijen naar de veiling.

In de bunkers is de expositie ‘Breekbaar Landschap‘ te zien. Hiermee wordt het verhaal verteld over het Westland dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd doorkliefd met een 11 kilometer lange tankgracht. Voor de eerste vier zaterdagen zijn hier nu kaarten te boeken.

U bezoekt de stellingen zelfstandig, dus zonder gids. Ter ondersteuning krijgt u van ons een folder met uitgebreide informatie. Zo kunt u zelf de verhalen achter het beton en water ontdekken. Een bezoek brengen kan op twee manieren:

 • Stelling 46 met een los kaartje, verkrijgbaar aan de deur (alleen pin / QR)
 • Stelling 46 en 34 met de pendeldienst, uitsluitend hier online te boeken

Het programma start en eindigt bij Stelling 46 in ‘s-Gravenzande. Deze locatie is goed bereikbaar per fiets of auto. Parkeren kan bij de Waalcampus aan de Dijckerwaal 20. De stelling is voor los bezoek geopend van 10:00 – 13:00. Het programma met beide stellingen start om 10:00 en duurt zo’n 3 uur. Meer informatie over dit programma ontvangt u automatisch na het boeken.

Kaarten voor Stelling 46 en 34:
Volwassenen (12+): 15 euro
Kinderen (6-12 jaar): 8 euro
Dit programma is minder geschikt voor kinderen onder de 6 jaar.

Losse kaarten voor Stelling 46
Volwassenen (12+): 3,50 euro
Kinderen (6-12 jaar): 2 euro
Kinderen onder de 6 jaar: gratis

Belangrijke details:

 • Er is geen toiletvoorziening aanwezig
 • Het programma is niet geschikt voor minder-validen
 • Eten en drinken dient u zelf mee te brengen
 • Stelling 34 is uitsluitend te bezoeken middels de pendeldienst

Volledige agenda: