Home Agenda Open Stelling

Open Stelling

               datum: 12-08
tijd: 10:00
locatie: Stelling 33, 34 en 46

Acht zaterdagen per jaar zijn stelling 33stelling 34 en stelling 46  open voor het publiek en verbonden met een pendeldienst over historisch water. Er wordt gevaren over de voormalige buitenste tankgracht van de Vesting Hoek van Holland met een zogeheten ‘Westlander’. Met dit type boot werden vroeger tuinbouwproducten verscheept van de tuinderijen naar de veiling. 

In de bunkers is de expositie ‘breekbaar landschap‘ te zien. Hiermee wordt het verhaal verteld over het Westland dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd doorkliefd met een 11 kilometer lange tankgracht.

Tijdens het programma nemen onze vrijwilligers u op sleeptouw door de bunkers. Ter ondersteuning ontvangt u een folder met uitgebreide informatie. Zo kunt u tijdens het varen ook zelf de verhalen achter het beton en water ontdekken. 

Het programma start om 10:00 en eindigt om 13:00 bij stelling 33 bij de Oranjesluis in ‘s-Gravenzande. Deze locatie is goed bereikbaar per fiets of auto. Parkeren kan bij de ‘demokas’ van Jan Knijnenburg aan de maasdijk 224a

Kaarten:
Volwassenen (12+): 16 euro 
Kinderen (6-12 jaar): 9 euro
Dit programma is minder geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. 

Belangrijke details: 

 • Er is geen toilet aanwezig, behalve een kleine cabine op de boot voor hoge nood 
 • Het programma is niet geschikt voor minder-validen
 • Drinken en etenswaren dient u zelf mee te brengen. Bij warm weer zorgen wij voor extra water

Tip!
Aansluitend een lunch en bezoek aan meer bunkers? In de tuin van het restaurant van de intratuin in ‘s-Gravenzande ligt een deel van Stelling 53. Hier kun je via een pad door het ‘bunkerpark’ wandelen. 
Het adres van de Intratuin is Monsterseweg 129 in ‘s-Gravenzande.

Volledige agenda: