Over ons

Stichting Stelling 33 geeft met vernieuwende concepten militair erfgoed betekenis. We doen dit door interventies en duurzame ontwikkelingen van bunker en landschap, samen met kunstenaars, architecten, ontwerpers, ecologen en onderzoekers. Zo plaatsen we tastbare herinneringen uit de militaire geschiedenis in een hedendaags perspectief.

Stelling 46 bij Dijckerwaal in ‘s-Gravenzande

Het doel van Stichting Stelling 33

Stichting Stelling 33 stelt zich ten doel de omvangrijke krijgsgeschiedenis van Hoek van Holland en omstreken op innovatieve wijze beter zichtbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek en zodoende bewustwording te stimuleren bij toekomstige generaties.

De stichting tracht haar doel te bereiken door de lokale krijgsgeschiedenis vooral te benaderen vanuit een creatief en innovatief perspectief. Door onder andere kunstenaars, architecten en ruimtelijk ontwerpers samen te brengen met ervaren historici en beleidsmakers ontstaan er nieuwe inzichten die bijdragen aan de omgang met objecten uit de militaire historie. Op projectbasis zal de stichting zich met name inzetten op locaties en/of bij objecten waar de aandacht op dat moment het meest vereist is. Bijvoorbeeld wanneer de conditie of het bestaansrecht van het betreffende object en/of de locatie in het geding raakt.

Militair erfgoed ligt vaak op percelen van overheden en natuurorganisaties. Daarom werken we graag samen met de Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam, Gemeente Westland, het Zuid-Hollands Landschap en het Hoogheemraadschap van Delfland.


Stichting Stelling 33 bestaat uit een bestuur van vier leden en twee medewerkers.

Voorzitter:
Alex ten Berge

Vicevoorzitter:
Tino van Dop

Penningmeester:
Patrick van der Stel

Secretaris:
Raymond Spinnewijn

Medewerkers:
Peter de Krom, kwartiermaker en projectleider Cocondo
Kim van Oosten, hospitality medewerker Cocondo

Stichting Stelling 33 laat zich graag adviseren door:
Jeroen Rijpsma (auteur en historisch onderzoeker)
Arthur van Beveren (auteur en historisch onderzoeker)
Joost de Kurver (veldgids ecologie en militair erfgoed)
Nick Warmerdam (archeoloog)

Ben je geïnteresseerd geraakt in de plannen van Stichting Stelling 33, en zou je een bijdrage willen leveren? Wij zijn altijd op zoek naar versterking van ons team en vrijwilligers met groene vingers en liefde voor erfgoed.