Scholen-programma

gezocht: kleine ontwerpers met grote ideeën voor dikke bunkers!

Vanaf april 2023 worden stelling 34 en stelling 46 opengesteld voor leerlingen uit het basisonderwijs. In deze stellingen heeft Stichting Stelling 33 met ruimtelijke ingrepen de verhalen van het landschap zichtbaar gemaakt. U kunt zich nu als school opgeven.

ga mee op bunkerexpeditie

Er is een interactief lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. We dagen leerlingen uit om mee te gaan op een Bunkerexpeditie. De Bunkerexpeditie start met het bezoeken van de bunkers, waar leerlingen de unieke verhalen ontdekken van wat zich hier 77 jaar geleden heeft afgespeeld.

Tussen de stellingen wordt gevaren over de tankgracht en op locatie gaan de leerlingen aan de slag met creatieve opdrachten. Door het uitvoeren van foto- en tekenopdrachten worden leerlingen uitgedaagd om op een onderzoekende en ontwerpende manier anders naar bunkers en hun eigen leefomgeving te kijken.

De creatieve opdrachten zijn ter voorbereiding van de ontwerp-wedstrijd die in de klas wordt begeleid door een ontwerper. Tijdens de ontwerpwedstrijd gaan leerlingen dieper in op de betekenis van de bunkers nu en de toekomst onder het motto:

“EEN BUNKER IN JE TUIN, WAT DOE JIJ ER MEE?“

Uit alle ingezonden ontwerpen wordt door een vakjury een selectiegemaakt. Deze selectie zal tentoongesteld worden, waarop bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp. De prijswinnaars worden bekend gemaakt aan het einde van de tentoonstelling. Blijkt het winnende ontwerp ook nog uitvoerbaar? Dan zal Stichting Stelling 33 dit proberen tijdelijk te realiseren.

PRAKTISCHE informatie

De Bunkerexpeditie bevat de volgende activiteiten:
– Bezoek aan de stellingen
– Vaartocht over de tankgracht
– Creatieve opdrachten
– Ontwerpwedstrijd onder begeleiding van een ontwerper in de klas

Kosten: €6,- per leerling inclusief lesmaterialen. 
Het programma op locatie als in de klas duren ieder circa 3 uur.
Het programma zal plaatsvinden in de maanden april en mei 2023. Voor deelname of meer informatie kunt u een e-mail sturen aan: activiteiten@stelling33.nl