Stelling 34 is bijzonder omdat deze nog steeds aan de oorspronkelijke (grotendeels gedempte) tankgracht ligt. Ook is het door zijn ligging aan de Maasdijk misschien wel de meest geziene stelling van de Vesting.

Tijdens de Nationale Bunkerdag in 2016 heeft Stichting Stelling 33 de stelling voor één dag toegankelijk gemaakt door de oorspronkelijke loopgraven terug te maaien in het landschap als wandelpaden. Zodoende vormden deze ‘groene loopgraven’ een route langs de bunkers. Vervolgens verbond een pendeldienst over de oude tankgracht Stelling 34 aan Stelling 33 bij de Oranjesluis.
De reconstructie werd gemaakt aan de hand van geallieerde luchtfoto’s uit 1944. Deze werden destijds met gevaar voor eigen leven gemaakt door piloten van de Royal Air Force en vertelden samen met informatie van het lokale verzet veel over het verdedigde landschap.

Vanaf 2020 wil Stichting Stelling 33 de interventie uit 2016 jaarlijks laten terugkeren. Zodoende blijft het verhaal van zowel het Duitse landfront als de Geallieerden piloten zichtbaar vanuit de lucht (en Google Earth). Vervolgens kan een pendeldienst over de tankgracht vanaf Stelling 33 de stelling toegankelijk maken voor het publiek.